Welke geheimen zitten er in de linnenkast?

Wat vind je allemaal in de oude linnenkast? Mooie verhalen, geschiedenis, herinneringen of foto’s. Het zijn vaak mooie, ontroerende herinneringen. De linnenkast is eigenlijk een kast van het leven.

Wat zit er in jouw linnenkast?

private lease

Het verloren bewijs van mijn vaders private lease

De linnenkast is bij uitstek een plek om papieren te bewaren die belangrijk zijn. En wat is er belangrijk? Papieren. Mijn ouders bewaarden belangrijke post ook in een la van de linnenkast. Vaak in de originele envelop. Ze waren niet goed met administratieve dingen. Ondanks dat veel belangrijke post in de linnenkast lag, waren ze niet in staat om de belangrijke informatie te vinden. Zo ook met een brief met de klantgegevens van de private lease van mijn vader.

De private lease van mijn vader

Het verhaal begint als volgt. Mijn vader heeft enkele jaren geleden een private lease afgesloten. Hij wilde graag een mooie auto rijden. Een private lease biedt een perfecte mogelijkheid om een auto van je dromen te kunnen rijden, of op z’n minst een leuke auto. Via mij hebben we dus een private lease afgesloten bij Rosfinance.nl. Hier konden we namelijk een zeer voordelige private lease vinden voor mijn vader. Ik had samen met mijn vader alles omtrent de private lease online geregeld.

Via de post heeft mijn vader vervolgens de klantgegevens ontvangen. Dit is belangrijke informatie. Veel mensen slaan deze gegevens op in de computer, maar niet mijn ouders. Ze bewaren belangrijke post in een la van de linnenkast. Je kan begrijpen dat deze lade uitpuilt van de papieren. Het is dus moeilijk om hier iets in terug te vinden. Dit realiseren mijn ouders, dus soms leggen ze de post ook op een andere plek in de linnenkast. Bijvoorbeeld onder stapels tafelkleden of bij het cadeau inpakpapier. Dat klinkt mij raar in de oren, maar zo gebeurt het dus. De administratie was eigenlijk een puinhoop. Zolang je de papieren niet nodig hebt, is het prima, maar zodra je wel informatie uit de post nodig hebt, zoek je je een ongeluk.

De brief van de private lease

private leaseZo ook op dit moment. Mijn vader wilde graag een nieuwe auto. Hij had hiervoor gebeld naar Rosfinance.nl. Daar vroegen ze hem natuurlijk om zijn klantgegevens. Dit is gedeeltelijk om de juiste gegevens in de computer erbij te zoeken, maar ook als bevestiging dat het daadwerkelijk de klant is die belt en niet een ander persoon. Mijn vader had deze klantgegevens niet bij de hand. Hij wist niet waar de envelop kon zijn. Hij belde mij op en vroeg het me. Ik vertelde hem dat hij de klantgegevens per post heeft ontvangen.

Toen ik bij hem kwam die week, vertelde hij me dat hij de envelop met de private lease klantgegevens niet kon vinden in de lade. We hebben uiteindelijk 2 uur gezocht. De envelop lag tussen 2 tafelkleden in de linnenkast. Een onmogelijke plek. De envelop was simpelweg weggestopt door mijn vader, omdat de lade te vol zat.

“Maar dan kun je de envelop toch nooit meer terugvinden?”, vroeg ik hem. Maar hier had  hij natuurlijk geen goed antwoord op. Een administratie van ‘lik me vestje’. Ondanks dat ik de behoefte heb om de brieven te ordenen, zodat onder andere de brieven over de private lease beter te vinden zijn, doe ik het toch maar niet. Ik heb er geen zin in. Hopelijk komt het niet vaak meer voor dat een brief niet wordt gevonden.

Posted on